Lovas szakosztály

Az utóbbi években egyre többen tartanak hobbi célból lovakat községünkben. A lovak száma 30 körül mozog a 20-21 tulajdonosnál.
Egymással beszélgetve többször szóba került, hogy egyesületbe szerveződve közös programokat szervezhetnénk, látványos felvonulásokon mutathatnánk be magunkat, lovainkat. 2007. október 6-án 24 fővel megalakítottuk a lovasok baráti körét, elnöknek megválasztva Vincze Ferencet.
A Szany Sportegyesület 2008. februári közgyűlése egyöntetű szavazással elfogadta csatlakozásunkat külön szakosztályként. Céljaink között szerepel, hogy összefogjunk a környező falvak lovasaival, segítve egymást tapasztalatainkkal, kiaknázva az együttműködésben rejlő lehetőségeket.
Örömmel vettük, hogy elfogadva meghívásunkat 2008. tavaszán már Vágról is csatlakozott hozzánk 4 lovas barátunk. Szeretnénk a fiatalokkal, gyerekekkel megismertetni a lovakat, a lovassport szépségeit, ezért az általános iskola diákjainak osztályonként lovagló órákat tartunk.
A falu rendezvényeit látványosabbá tesszük megjelenésünkkel. Helyi amatőr akadályversenyekkel szórakoztatjuk a nézőket és tesszük próbára ügyességünket. Lovas túrákon bejárjuk a környéket, megismerve közelről a bennünket körülvevő csodálatos természetes környezetet. Keressük a kapcsolatot a környékbeli lovas klubokkal, egyesületekkel.
Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt versenyeinken és minden második vasárnap délutáni edzéseinken.